Flipped classroom va multimediya texnologiyalari orqali san’at ta’limini modernizatsiya qilish - Usmonov Umid Farxodovich (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqolada san’at ta’limini modernizatsiya qilishda flipped classroom va multimediya texnologiyalaridan foydalanishning samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqotda flipped classroom modeli orqali o‘quvchilar nazariy bilimlarni uyda mustaqil o‘zlashtirishi, sinfda esa amaliy mashg‘ulotlar va interfaol loyihalar bilan shug‘ullanishi mumkinligi ko‘rsatiladi. Multimediya texnologiyalari, jumladan video darsliklar, interfaol taqdimotlar va raqamli ilovalar o‘quvchilarning badiiy tafakkurini, vizual idrokini va ijodiy ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Shu bilan birga, ushbu yondashuv o‘qituvchilarga darslarni individuallashtirish, o‘quv jarayonini samarali boshqarish va o‘quvchilarning ijodiy faoliyatini rag‘batlantirish imkonini beradi.