Loyiha asosida o‘qitish orqali ijodkorlik va texnologik ko‘nikmalarni rivojlantirish - Sharipova Gulshoda Bahriddinovna (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada loyiha asosida o‘qitish metodikasi orqali maktab o‘quvchilarining ijodkorlik va texnologik ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Loyiha asosida o‘qitish o‘quvchilarga mustaqil va guruh bo‘lib ishlash, muammolarni hal qilish, ijodiy qaror qabul qilish hamda zamonaviy texnologiyalardan foydalanish ko‘nikmalarini shakllantirish imkonini beradi. Tadqiqot shuni ko‘rsatadiki, loyiha asosida o‘qitish pedagogik jarayonni interfaol va samarali qiladi hamda o‘quvchilarning texnologik savodxonligi va ijodiy faolligini sezilarli darajada oshiradi.