IJODIY TA’LIM JARAYONIDA RANGTASVIR VOSITALARI ORQALI TALABALARNING DUNYOQARASHINI RIVOJLANTIRISH - Sohibova Zuhroxon Akmal qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ijodiy ta’lim jarayonida rangtasvir vositalari yordamida talabalarning tasavvur doirasini kengaytirish va ijodiy tafakkurini rivojlantirish masalalari o‘rganilgan. Rangtasvir darslari orqali talabalar nafaqat texnik ko‘nikmalarni egallaydi, balki vizual fikrlash, estetik did va tanqidiy tafakkur qobiliyatlarini rivojlantiradi. Maqolada pedagogik usullar, kompozitsiya ishlari va interaktiv metodlar orqali talabalarning ijodiy qobiliyatlarini oshirish yo‘llari tahlil qilinadi. Shovdirov S. A. va boshqa olimlarning tadqiqotlari maqolaning nazariy asosini tashkil qiladi.