BINO ICHKI INTERERINI AMALIY BEZAK SAN’ATI NAMUNALARI ASOSIDA LOYIHALASH - Raxmonova E’zoza Zoir qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bino ichki interyerini amaliy bezak san’ati namunalari asosida loyihalashning metodik va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Maqolada interyer dizaynida san’at elementlarini qo‘llash, rang, shakl, tekstura va bezak kompozitsiyasini yaratish usullari ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, loyihalashtirish jarayonida o‘quvchilarda estetik did, ijodiy fikrlash va amaliy ko‘nikmalarni rivojlantirishning samarali strategiyalari ta’kidlanadi. Maqola, shuningdek, amaliy bezak san’ati namunalarini o‘rganish orqali interyer loyihalarida milliy va zamonaviy elementlarni uyg‘unlashtirishning pedagogik tamoyillarini yoritadi.