TASVIRIY SAN’AT ASARLARINI YARATLISHIDA CHIZMACHILIK FANINING TUTGAN O‘RNI - Rustamov Axtam Muxtorovich (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at asarlarini yaratishda chizmachilik fanining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Chizmachilik texnikasi va uslublari san’atkorning ijodiy jarayonida asosiy vosita sifatida xizmat qiladi. Shuningdek, maqolada chizmachilik orqali tasviriy san’at asarlarining kompozitsiyasi, shakli, nuri va perspektivasi shakllanishi hamda ijodiy fikrlash va tasviriy tafakkur rivojlantirilishiga erishish usullari ko‘rib chiqiladi.