BO‘LAJAK TASVIRIY SAN’AT O‘QITUVCHILARIDA MADANIY KOMPETENTLIKNI SHAKLLANTIRISHNING PEDAGOGIK SHART-SHAROITLARI - Muzropova Guljamol Mardonovna (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada bo‘lajak tasviriy san’at o‘qituvchilarida madaniy kompetentlikni shakllantirishga ta’sir etuvchi pedagogik shart-sharoitlar tahlil qilingan. Madaniy kompetentlik tushunchasining mazmuni, uning san’at ta’limidagi o‘rni hamda o‘qituvchining kasbiy tayyorgarligida bu kompetentlikni rivojlantirish zarurati yoritilgan. Shovdirov S.A. va boshqa olimlarning tadqiqotlariga tayanilgan holda, san’at ta’limida milliy qadriyatlar, estetik tafakkur, interfaol metodlar va madaniy integratsiyaning o‘rni ochib berilgan. Shuningdek, bo‘lajak o‘qituvchilarda madaniy kompetentlikni rivojlantirish uchun zarur bo‘lgan shart-sharoitlar – o‘quv muhitining madaniy boyligi, innovatsion texnologiyalar, milliy san’at namunalaridan foydalanish va ijodiy faoliyatning ahamiyati ilmiy asosda yoritilgan.