Nanotexnologiyada kimyoviy moddalarning qo‘llanilishi - Yodgorova Nozima Ulugʻbek qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada nanotexnologiya sohasida kimyoviy moddalarning ahamiyati, ularning o‘ziga xos xususiyatlari va amaliy qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Kimyoviy moddalarning nanoo‘lchamdagi zarrachalari turli fizik-kimyoviy xususiyatlarga ega bo‘lib, ular tibbiyot, energetika, elektronika va ekologiya kabi ko‘plab sohalarda yangi imkoniyatlar yaratmoqda. Tadqiqotda nanomateriallarning turlari, ularni sintez qilish usullari hamda ularning atrof-muhit va inson salomatligiga ta’siri haqida ma’lumotlar keltiriladi.