“Oliy ta’limda tasviriy san’at asarlarini tahlil qilish va badiiy idrok qilish metodikasi” - Kodirov Obid Esonboy o‘g‘li (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida tasviriy san’at asarlarini tahlil qilish va badiiy idrok qilishning ilmiy-metodik asoslari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda san’at asarlarini idrok etish jarayonida talabalar ijodiy fikrlash, estetik did va vizual tafakkurini rivojlantirish metodlari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada pedagogik yondashuvlar, interfaol metodlar va darslarda qo‘llaniladigan texnologik vositalar bo‘yicha tavsiyalar beriladi.