BATIK SAN’ATIDA RANG UYG‘UNLIGI VA KOMPOZITSION YECHIMLARNI SHAKLLANTIRISH METODIKASI - Kenjayeva Umida Rajabovna (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annatatsiya: Ushbu maqolada batik san’atida rang uyg‘unligi va kompozitsion yechimlarni shakllantirishning nazariy hamda amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Ranglar uyg‘unligini his etish, ularni mazmunan to‘g‘ri tanlash hamda estetik jihatdan uyg‘unlashtirish o‘quvchilarning badiiy didini rivojlantirishda muhim omil hisoblanadi. Maqolada batik texnikasida ranglar kombinatsiyasi, ularning psixologik ta’siri va kompozitsion markazni aniqlash tamoyillari bayon etilgan. Shuningdek, o‘quv jarayonida rangshunoslik elementlarini interfaol usullar orqali o‘rgatishning metodik yo‘nalishlari yoritilgan.