QADIMGI GEOGRAFIK XARITALAR VA ULARNING ILMIY AHAMIYATI - Jaksimuratov Azamat Bekmurat uli (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola qadimgi geografik xaritalar va ularning ilmiy ahamiyati haqida ma’lumot beradi. Maqolada qadimiy xaritalarning shakllanishi, ularning geografik bilimlarni rivojlantirishdagi roli, kartografiya tarixi va Markaziy Osiyo hamda boshqa hududlardagi ilmiy meros tahlil qilinadi. Shuningdek, xaritalarning siyosiy, iqtisodiy va madaniy hayotdagi qo‘llanilishi ham yoritiladi.