Tasviriy sanʼat darslarida o‘quvchilarning ijodiy va kasbiy-ijodiy faolligini rivojlantirishning samarali usullari - Eshmatov Samariddin Hamza oʻgʻli (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy sanʼat darslarida o‘quvchilarning ijodiy va kasbiy-ijodiy faolligini rivojlantirishning samarali pedagogik usullari o‘rganilgan. Tadqiqotda ijodiy yondashuvlarni qo‘llash, motivatsiya va rag‘batlantirish tizimlarini shakllantirish, shuningdek, individual va guruh loyihalari orqali o‘quvchilarning professional kompetensiyalarini oshirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Maqola o‘quv jarayonini samarali tashkil etish va o‘quvchilarning ijodiy salohiyatini rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalarni taqdim etadi.