ATEROSKLEROZ RIVOJLANISH MEXANIZMLARI VA UNI OLDINI OLISHDA PARHEZNING O‘RNI - Tursunboyeva Barnoxon Akmaljon qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ateroskleroz kasalligining rivojlanish mexanizmlari, asosiy patogenetik omillar hamda uni oldini olishda parhezning ahamiyati yoritilgan. Ateroskleroz yurak-qon tomir kasalliklarining asosiy sababi bo‘lib, to‘g‘ri ovqatlanish bu kasallikni profilaktika qilishda muhim o‘rin tutadi.