TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA RANG VA KOMPOZITSIYA ORQALI O‘QUVCHILARNING IJODIY KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH - Ataullayeva E’zoza Mansur qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Anatatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at darslarida rang va kompozitsiya elementlarini qo‘llash orqali o‘quvchilarning ijodiy ko‘nikmalarini rivojlantirish pedagogik asoslari tahlil qilingan. Maqolada Shovdirov S.A.ning ilmiy ishlari asosida interfaol metodlar, amaliy mashg‘ulotlar va ijodiy topshiriqlar orqali o‘quvchilarning estetik didi va grafik salohiyatini oshirish yo‘llari yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarda mustaqil ishlashni, ijodiy tafakkur va badiiy qarashlarni shakllantirishdagi pedagogik imkoniyatlar ko‘rib chiqilgan.