Ornament va naqshlar orqali talabalarning badiiy kompetensiyalarini shakllantirish - Aslonova Navro‘za Hoshim qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Anatatsiya: Loyiha asosidagi o‘qitish naqqoshlik fanini o‘qitishda talabalarning ijodkorlik salohiyatini oshirishning samarali usullaridan biridir. Ushbu yondashuv talabalarga mustaqil ijodiy loyihalar yaratish, turli dekorativ va ornament elementlarini qo‘llash, hamda o‘zlashtirilgan bilimlarni amalda qo‘llash imkonini beradi. Mazkur maqolada loyiha asosidagi o‘qitishning pedagogik metodikasi, uning talabalarning ijodiy faolligiga ta’siri, shuningdek, o‘quv jarayonida amalga oshiriladigan amaliy qadamlar tahlil qilinadi. Loyiha yondashuvi orqali talabalarda estetik qaror qabul qilish, rang va kompozitsiya uyg‘unligini tushunish, shuningdek, ijodiy va tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari muhokama qilinadi.