RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA KLASTER BOSHQARUVINING SAMARADORLIGI - Abdug'ayurova Xurshida Jamolddin qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Maqolada raqamli transformatsiya sharoitida klaster boshqaruvining samaradorligini oshirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil etilgan. Klaster tizimlarida raqamli texnologiyalarni joriy etish, boshqaruv jarayonlarini avtomatlashtirish va ma’lumotlar oqimini optimallashtirish orqali ishlab chiqarishning samaradorligini oshirish imkoniyatlari yoritilgan. Raqamli iqtisodiyot davrida klasterlar innovatsion yondashuvlar asosida faoliyat yuritib, raqobatbardosh mahsulot yaratish, hamkorlikni kuchaytirish va bozor infratuzilmasini takomillashtirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada O‘zbekiston sharoitida klaster boshqaruvida raqamli yechimlarning tatbiqi, ularning afzalliklari va amaliy natijalari iqtisodiy tahlil asosida bayon qilingan.