Tasviriy san’at darslarida rang uyg‘unligini o‘rgatish usullari - Abdurahmonova Dildora Nizomjon qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola maktab o‘quvchilarida rang uyg‘unligini o‘rgatish metodlarini tahlil qiladi. Maqolada rang uyg‘unligini o‘rgatishda interfaol va amaliy yondashuvlar, loyiha asosidagi mashg‘ulotlar, kollaborativ ishlash va ijodiy ko‘nikmalarni rivojlantirish usullari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot shuni ko‘rsatadiki, pedagogik jihatdan to‘g‘ri tashkil etilgan mashg‘ulotlar o‘quvchilarning rangni idrok etish, uyg‘unlashtirish va vizual ifoda qilish ko‘nikmalarini samarali rivojlantiradi.