ZAMONAVIY O‘QUV METODLARI ORQALI BOLALARDA MUSIQAGA BO‘LGAN QIZIQISHNI OSHIRISH - Abdurayimov Faxriddin Muxammadali o‘g‘li (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada zamonaviy o‘quv metodlarining bolalarda musiqaga bo‘lgan qiziqishni oshirishdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Pedagogik jarayonga innovatsion yondashuvlar, interfaol metodlar, texnologik vositalar va ijodiy mashg‘ulotlar kiritilishi orqali o‘quvchilarda musiqiy tafakkur, emotsional sezuvchanlik va ijodiy ifoda ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari yoritiladi. Maqolada musiqaga qiziqishni shakllantirishda o‘qituvchining roli, o‘quv muhiti va bolalarning yosh xususiyatlari hisobga olingan holda samarali metodlar ko‘rib chiqiladi.