"O‘ZBEK LUG‘ATSHUNOSLIGINING SHAKLLANISH BOSQICHLARI VA RIVOJLANISH YO‘LLARI" - Saidova Madinabonu Abduhakim qizi (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya: Mazkur maqolada o‘zbek lug‘atshunosligining shakllanish bosqichlari, tarixiy taraqqiyot yo‘llari hamda uning rivojlanishida muhim rol o‘ynagan ilmiy va amaliy omillar yoritiladi. O‘zbek tilshunosligida lug‘at tuzish an’analari, izohli, tarjima, orfografik, frazeologik, sinonimik va boshqa turdagi lug‘atlar yaratilishining ilmiy asoslari tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy lug‘atshunoslikning dolzarb muammolari, elektron lug‘atlar va raqamli texnologiyalar asosida shakllanayotgan yangi yo‘nalishlar haqida fikr yuritiladi.