XUSUSIY SEKTOR VA TADBIRKORLIKNI RIVOJLANTIRISHDA DAVLAT QO‘LLOVINING O‘RNI - Asrayev Shavkat Baxtiyor o'g'li (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada xususiy sektor va tadbirkorlikni rivojlantirishda davlat qo‘llovining o‘rni chuqur tahlil qilinadi. O‘zbekiston misolida davlatning soliq, moliyaviy, institutsional va infratuzilmaviy qo‘llov choralari iqtisodiy o‘sish va ijtimoiy barqarorlikka qanday ta’sir qilayotgani ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, xalqaro tajribadan olingan samarali yondashuvlar, innovatsion biznes muhitini shakllantirish va raqamli iqtisodiyotda xususiy sektorning roli o‘rganiladi.