FIRIBGARLIK JINOYATINING JINOIY-HUQUQIY TAVSIFI VA O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - SUBANOV , Olimjon (ILMIY YANGILIKLAR VA INTELLEKTUAL TADQIQOTLAR, 2025)
Maqolada firибgarlik jinoyatining huquqiy tavsifi, uning asosiy belgilari, shakllari va boshqa mulkiy jinoyatlardan farqlari yoritilgan. Firibgarlik — bu o‘zganing mulkini aldash yoki ishonchni suiiste’mol qilish orqali egallashga qaratilgan jinoyat bo‘lib, mulk egasining ixtiyoriy topshiruvi bilan amalga oshiriladi.