YURAK RITMI BUZILISHLARI (ARITMIYALAR): TASHXIS VA DAVOLASHDA YANGI YONDASHUVLAR - Maxkamov Abror Bahramjon og'li, (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Yurak ritmi buzilishlari yoki aritmiyalar yurakning elektr impulslarini shakllantirish va o‘tkazish tizimidagi nosozliklar natijasida yuzaga keladi. Aritmiyalar eng keng tarqalgan yurak kasalliklari sirasiga kirib, bemor hayoti uchun xavfli asoratlar, jumladan yurak xuruji, insult va yurak to‘xtashiga olib kelishi mumkin. Ushbu maqolada aritmiyalarning sabablari, turlari, tashxis usullari, zamonaviy davolash uslublari va yangi texnologik yondashuvlar keng yoritilgan.