SUD-TIBBIYOTDA BARMOQ UCHIDAGI IZLAR ORQALI OTA-BOLA IDENTIFIKATSIYASI - Yusupov Murodjan Axmedjanovich, (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada sud-tibbiyot amaliyotida barmoq uchidagi dermatoglifik izlar yordamida ota-bola identifikatsiyasini aniqlashning ilmiy va amaliy asoslari tahlil qilinadi. Barmoq izlarining genetik merosiyligi, irsiy uzatilish qonuniyatlari hamda ularni statistik solishtirish usullari yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy raqamli texnologiyalar va sun’iy intellekt tizimlarining dermatoglifik tahlilda qo‘llanilishi, otalikni aniqlashdagi aniqlik darajasi va sud-ekspertiza jarayonlaridagi roli haqida ma’lumot berilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, barmoq uchidagi izlar inson genetik strukturasi bilan uzviy bog‘liq bo‘lib, ular biologik qarindoshlikni isbotlashda muhim dalil sifatida xizmat qiladi.