San’at ta’limida innovatsion pedagogik texnologiyalardan foydalanish yo‘llari - Xasanova Sitora Shuhrat qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada san’at ta’limi jarayonida innovatsion pedagogik texnologiyalardan foydalanishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. Maqolada tasviriy san’atni o‘qitishda zamonaviy texnologiyalarni tatbiq etish, o‘quvchilarda ijodiy tafakkurni rivojlantirish, mustaqil fikrlash va estetik idrokni shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli texnologiyalar, axborot-kommunikatsiya vositalari, interfaol metodlar hamda “flipped classroom” kabi ilg‘or yondashuvlarning san’at ta’limidagi samaradorligi ilmiy asosda bayon etilgan.