“Milliy o‘yinlar asosida tasviriy san’atda bolalarda ijodiy tafakkur va vizual tafakkurni rivojlantirish” - Xidoyeva Mahliyo Bozor qizi, (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Maqolada milliy o‘yinlar motivlari tasviriy san’at darslarida bolalarda ijodiy tafakkur va vizual tafakkurni rivojlantirishdagi roli tahlil qilinadi. Milliy o‘yinlar bolalarning harakat, ritm, fazo va dramatik ifodani his qilish qobiliyatini oshiradi hamda san’at asarlarini yaratishda ijodiy qarorlar qabul qilishga yordam beradi. Maqolada milliy o‘yinlar motivlariga asoslangan mashg‘ulotlarni tashkil etishning pedagogik va metodik jihatlari yoritilgan.