TALABALARGA TABIAT MANZARASINI CHIZISHNI O‘RGATISHDA KOMPOZITSIYA MASALALARI - Tursunova Dilshoda Jahongirovna, (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada talabalarga tabiat manzarasini chizishni o‘rgatishda kompozitsiya masalalari o‘rganilgan. Maqolada o‘quvchilarning vizual tafakkurini rivojlantirish, shakl va makon uyg‘unligini anglash, rang va chiziq hissini oshirishga qaratilgan pedagogik va metodik yondashuvlar tahlil qilinadi. Bosqichma-bosqich mashg‘ulotlar, amaliy ishlar va individual yo‘naltirish orqali o‘quvchilar kompozitsiya prinsiplarini qo‘llashni o‘rganadilar. Shu bilan birga, manzara kompozitsiyasini yaratish jarayoni o‘quvchilarning ijodiy qobiliyatini shakllantirish va san’atga bo‘lgan qiziqishini oshirishda samarali vosita hisoblanadi.