Natyurmort janrida kompozitsion markaz yaratish va vizual muvozanatni ta’minlashning badiiy-pedagogik asoslari - Tolibova Umida Davlat qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada natyurmort janrida kompozitsion markazni yaratish va vizual muvozanatni ta’minlashning badiiy-pedagogik asoslari yoritiladi. Kompozitsiyaning markaziy nuqtasini to‘g‘ri aniqlash natyurmort asarining obrazlilik va estetik ifoda kuchini belgilovchi asosiy omil sifatida tahlil qilinadi. Shovdirov S.A.ning tasviriy san’at metodikasiga oid ilmiy ishlari asosida kompozitsion markazni shakllantirishning samarali pedagogik yondashuvlari bayon etiladi.