TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA MANZARA ISHLASH ORQALI FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH USULLARI (TOG’ MANZARASI MISOLIDA) - Tursunova Dilshoda Jahongirovna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada tasviriy san’at darslarida tog’ manzarasi misolida manzara ishlash orqali o‘quvchilarning ijodiy faoliyatini rivojlantirish usullari o‘rganilgan. Maqolada o‘quvchilarning kuzatish qobiliyati, rang va chiziq hissi, kompozitsiya va makoniy tafakkurini shakllantirishga qaratilgan pedagogik yondashuvlar tahlil qilinadi. Bosqichma-bosqich mashg‘ulotlar, amaliy ishlar va individual yo‘naltirish orqali o‘quvchilar o‘z ijodiy salohiyatini to‘liq namoyon qilishi mumkin. Shu bilan birga, tog’ manzarasini chizish jarayoni o‘quvchilarning estetik tafakkurini oshirish va san’atga qiziqishini kuchaytirishda samarali vosita hisoblanadi.