ZAMONAVIY TEATR VA TEXNOLOGIYA - Sheripova Gu'lxan Maratbaevna, (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy teatr va texnologiya o‘rtasidagi bog‘liqlik, shuningdek, texnologik yangiliklarning teatr sahnasi, ijro va tomoshabin bilan muloqot jarayonlariga ta’siri tahlil qilinadi. Bugungi kunda teatr ijodkorlari raqamli vositalar, multimedia, yoritish tizimlari va interaktiv texnologiyalardan foydalanib sahnadagi hikoyalarni yanada jonli, immersiv va ta’sirchan qilish imkoniyatiga ega bo‘lmoqda. Maqolada ushbu texnologik integratsiyaning pedagogik va ijodiy ahamiyati, sahna bezaklari, ijro texnikalari va tomoshabin bilan interaktiv aloqaga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, an’anaviy teatr amaliyotlarini zamonaviy texnologiya bilan uyg‘unlashtirishdagi imkoniyatlar va qiyinchiliklar ham muhokama qilinadi.