SOYA OʻSIMLIGINING OʻSISHIGA BIOLOGIK FAOL MODDALARNING TAʼSIRI - Sobirova Mohinur Zokirjon qizi, (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada soya (Glycine max L.) oʻsimligining oʻsish jarayonlariga biologik faol moddalarning, xususan, fitogormonlar va biostimulyatorlarning taʼsiri oʻrganildi. Tadqiqot davomida giberellin, auksin va sitokinin singari moddalarning soya oʻsimligining vegetativ organlari va hosildorligiga ijobiy taʼsir koʻrsatishi aniqlangan. Biologik faol moddalarning optimal konsentratsiyasidan foydalanish soya ekinining o‘sish sur’atlari, ildiz tizimi rivojlanishi va fotosintez faoliyatini sezilarli darajada yaxshilaydi.