LOGISTIKA BOSHQARUVIDAGI AXBOROT TEXNOLOGIYALARINING OPTIMALLASHTIRISH RIVOJI - Sharipov Sherzod Odilovich (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada logistika boshqaruvidagi axborot texnologiyalarining optimallashtirilishi va rivoji, ularning samaradorligini oshirishdagi roli, hamda tizimlarni takomillashtirish uchun qo‘llanilayotgan yangi metodologiyalar haqida so‘z yuritiladi. Logistika boshqaruvi jarayonlarida axborot texnologiyalarining integratsiyasi butun ta'minot zanjirini optimallashtirishga va operatsion samaradorlikni oshirishga yordam beradi. Ushbu maqolada ilg‘or axborot texnologiyalarining integratsiyasi, ma'lumotlar almashinuvining avtomatlashtirilishi va logistika tizimlarining raqamli transformatsiyasi muhokama qilinadi. Maqolada, shuningdek, axborot texnologiyalarining logistika boshqaruvida qanday rivojlanishi, uni optimallashtirishning ilmiy-uslubiy asoslari, mavjud yondoshuvlar va istiqboldagi imkoniyatlar hamda kutilayotgan rivojlanish yo‘llari haqida tahlil qilinadi.