O’ZBEKISTON TARIXI VA UNING QADIMIY DAVLATLARI: SO‘G‘DIYONA VA XORAZM TARIXI - Soyibjonova Gulnoza Shuhratbek qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
: Ushbu maqola O‘zbekiston hududidagi qadimiy davlatlar — So‘g‘diyona va Xorazm tarixini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada bu davlatlarning siyosiy tuzilishi, iqtisodiy hayoti, madaniy rivojlanishi va Buyuk Ipak yo‘lidagi roli tahlil qilinadi. So‘g‘diyona va Xorazmning tarixiy merosi nafaqat mintaqa, balki butun Markaziy Osiyo madaniy va iqtisodiy rivojiga katta hissa qo‘shgan. Maqolada ilmiy dalillar va tarixiy manbalar asosida qadimiy davlatlarning o‘zaro aloqalari va ularning zamonaviy ahamiyati ko‘rsatildi.