Elektr energiyasini tejashning fizika qonunlariga asoslangan usullari - Begmuradov Shohzod Dilmurod o'g'li (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada elektr energiyasini tejash masalasi fizikaning asosiy qonunlari asosida tahlil qilinadi. Energiya saqlanish qonuni, Joule–Lenz qonuni, Ohm qonuni va mexanik ish bilan issiqlik energiyasi o‘rtasidagi bog‘liqlik elektr energiyasining tejab-tergab ishlatilishida muhim rol o‘ynaydi. Maqolada energiya isrofini kamaytirishning fizik mexanizmlari, maishiy va sanoat darajasida energiya tejamkor texnologiyalarni joriy etishning ilmiy asoslari, shuningdek, o‘quv jarayonida elektr energiyasi tejashga oid tajribalar orqali tushuntirish metodlari keltiriladi.