Tasviriy san’at asarlarida chizmachilik fanini qo‘llash orqali ijodiy tafakkur va vizual kompetensiyalarni rivojlantirish - Rustamov Axtam Muxtorovich (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at asarlarini yaratishda chizmachilik fanining tutgan o‘rni va uning ijodiy tafakkur, vizual kompetensiyalarni shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Chizmachilik texnikasi va amaliy mashqlari talabalarda ijodiy yondashuv, estetik did va kompozitsion ko‘nikmalarni rivojlantirishga yordam beradi. Maqola shuningdek, chizmachilik orqali milliy va madaniy qadriyatlarni tasviriy san’at darslarida qo‘llash usullarini ko‘rib chiqadi.