Tasviriy san’at darslarida milliy ornamentlar va ranglardan foydalanishning metodik ahamiyati - Raxmonova Mahliyo Zoir qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada tasviriy san’at ta’limida milliy ornamentlar va ranglardan foydalanishning metodik jihatlari tahlil qilinadi. O‘quvchilarda estetik didni rivojlantirish, ijodiy fikrlashni shakllantirish va milliy madaniyatga qiziqishni oshirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, zamonaviy pedagogik texnologiyalar bilan integratsiyalash usullari taqdim etiladi.