REABILITATSIYADA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALAR - Tursunboyeva Barnoxon Akmaljon qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Mazkur maqolada reabilitatsiya sohasida qo'llanilayotgan zamonaviy texnologiyalar, ularning inson salomatligini tiklashdagi ahamiyati va samaradorligi haqida batafsil ma’lumot beriladi. Reabilitatsiya jarayonida texnologik yangiliklarning qo'llanilishi bemorlarning hayot sifatini yaxshilash, tezroq tiklanishiga ko’maklashish va shaxsiylashtirilgan davolash usullarini joriy etish imkoniyatlarini oshiradi. Zamonaviy reabilitatsiyada foydalanilayotgan robototexnika, virtual haqiqat, biofeedback texnologiyalari va 3D bosib chiqarish usullarining o’rni va natijalari haqida fikr yuritamiz.