MA’LUMOTLARNI HIMOYA QILISH VA MAXFIYLIK HUQUQLARI - Qurbonaliyev G’olibjon Alisher o’g’li, (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Ushbu maqolada ma’lumotlarni himoya qilish va maxfiylik huquqlari sohasidagi huquqiy asoslar, amaliyot va zamonaviy muammolar tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar va internetning keng tarqalishi shaxsiy ma’lumotlarning xavfsizligini ta’minlash zaruratini oshirdi. Maqolada shaxsiy ma’lumotlarning yig‘ilishi, saqlanishi va qayta ishlanishi bilan bog‘liq huquqiy me’yorlar, jumladan, xalqaro va milliy qonunchilikdagi asosiy printsiplar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maxfiylik huquqlarining buzilishi holatlari va ularni himoya qilish mexanizmlari ham tahlil qilinadi. Maqola sohada mavjud bo‘lgan asosiy huquqiy me’yorlarni o‘rganish bilan birga, ma’lumotlarni himoya qilish bo‘yicha istiqbolli yondashuvlarni taklif etadi.