Maktab o‘quvchilarida vizual tafakkur va badiiy ko‘nikmalarni rivojlantirish metodikasi - Rahimova Gulhayo Qahramonovna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab o‘quvchilarida vizual tafakkur va badiiy ko‘nikmalarni shakllantirishning metodik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda tasviriy san’at darslarida o‘quvchilarning estetik didi, ijodiy qobiliyati va vizual tasavvurlarini rivojlantirishga qaratilgan samarali pedagogik yondashuvlar ko‘rib chiqilgan. Maqolada o‘quvchilarning individual va guruh ishlari orqali badiiy ko‘nikmalarini mustahkamlash, rang, shakl va kompozitsiya bo‘yicha amaliy mashg‘ulotlarni samarali tashkil etish usullari taqdim etiladi.