Maktab ta’limida chizmachilik bo‘yicha interaktiv va raqamli metodlar - Raximova Gulsanam Hazrat qizi, (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab ta’limida chizmachilik darslarini samarali tashkil etishda interaktiv va raqamli metodlardan foydalanishning pedagogik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘quvchilarning ijodiy va texnik ko‘nikmalarini rivojlantirish, darslarni qiziqarli va interaktiv qilish, shuningdek, virtual loyihalar, animatsiyalar va raqamli dasturlar orqali o‘quvchilarning mustaqil ijodiy faoliyatini rag‘batlantirishga qaratilgan metodik yondashuvlar ko‘rsatib o‘tiladi. Maqolada zamonaviy pedagogik va psixologik tadqiqotlar natijalari, raqamli texnologiyalarning ta’lim jarayoniga integratsiyasi, chizmachilikda interaktiv mashg‘ulotlar orqali o‘quvchilarda rang va shakl uyg‘unligini shakllantirish, shuningdek, innovatsion yondashuvlar yordamida ijodiy fikrlash va muammolarni hal etish qobiliyatini rivojlantirish kabi jihatlar batafsil ko‘rib chiqiladi.