IJODKORLIK TUSHUNCHASI VA UNING RIVOJLANISHI - Ochilova Dilbar, (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada «ijodkorlik» tushunchasi va uning rivojlanish jarayoni psixologik‑pedagogik jihatdan tahlil qilinadi. Ijodkorlikning nazariy asoslari, uning shakllanish omillari, metodik jihatlari va pedagogik muhitdagi o‘rni o‘rganiladi. Maqolada ayniqsa boshlang‘ich va o‘rta ta’lim bosqichida ijodiy ko‘nikmalarni rivojlantirishga qaratilgan metodlar ko‘rib chiqiladi hamda o‘zbek ilmiy manbalariga tayangan holda amaliy tavsiyalar keltiriladi.