O‘ZBEK AYOLLAR MILLIY KIYIMLARINING TARIXIY RIVOJLANISHI VA ZAMONAVIY TALQINI - Ochilova Marjona O‘tkir qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek ayollarining milliy kiyimlari tarixiy taraqqiyoti, ularning shakl, rang va bezak jihatidan o‘zgarish bosqichlari hamda zamonaviy dizayndagi talqinlari tahlil qilingan. Tadqiqotda milliy kiyimlarning etnografik ildizlari, madaniy ahamiyati va ularning bugungi moda yo‘nalishida qayta tiklanish jarayoni yoritiladi. Maqolada shuningdek, milliy kiyimlar orqali ayol obrazining badiiy, ma’naviy va estetik ifodasi ochib beriladi.