Tasviriy san’at darslarida milliy rang-palitra va an’anaviy naqshlarni qo‘llash metodikasi - Nasulloyeva Sarvinoz Komiljon qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at darslarida milliy rang-palitra va an’anaviy naqshlarni qo‘llash metodikasi tahlil qilinadi. Tadqiqot o‘quvchilarda milliy madaniyatni anglash, estetik tafakkur va badiiy savodxonlikni rivojlantirishga qaratilgan. Shuningdek, mashg‘ulotlarda an’anaviy san’at shakllarini zamonaviy ijodiy texnologiyalar bilan uyg‘unlashtirishning samarali pedagogik usullari keltiriladi. Maqola pedagoglar va san’at o‘qituvchilari uchun amaliy tavsiyalar beradi va darslarning mazmuniy samaradorligini oshirishga yordam beradi.