TURIZM, MADANIY MEROS VA SPORT SOHALARIDA DAVLAT BOSHQARUVINI TAKOMILLASHTIRISH - Muhsina Joʻraboyeva, (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida turizm, madaniy meros va sport sohalarida davlat boshqaruvini takomillashtirish jarayonlari, so‘nggi yillarda amalga oshirilgan islohotlar, ularning iqtisodiy va ijtimoiy hayotdagi o‘rni, raqamlashtirish, xalqaro hamkorlik va innovatsion boshqaruv tamoyillari tahlil etiladi. Mazkur sohalar o‘zaro uzviy bog‘liq bo‘lib, ularning rivoji mamlakat brendini shakllantirish, xalqaro maydonda O‘zbekistonning nufuzini oshirish va aholining farovonligini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi.