TURIZM, MADANIYAT VA XALQARO IQTISODIY MUNOSABATLAR - Muhsina Joʻraboyeva (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada turizm va madaniyatning xalqaro iqtisodiy munosabatlar tizimidagi o‘rni, ularning o‘zaro ta’siri hamda O‘zbekistonning jahon iqtisodiy integratsiyasidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Turizmning iqtisodiyotga qo‘shayotgan hissasi, madaniy diplomatiya va “yumshoq kuch” siyosati, xalqaro hamkorlikning yangi shakllari hamda global tendensiyalar yoritiladi.