“Oliy ta’limda jismoniy madaniyat o‘qituvchilarining kompetensiyalarini rivojlantirishda innovatsion pedagogik yondashuvlar” - Musayev Otabek Qudratovich (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola oliy ta’lim muassasalarida jismoniy madaniyat o‘qituvchilarining pedagogik va metodik kompetensiyalarini rivojlantirishda innovatsion pedagogik yondashuvlarning samaradorligini o‘rganadi. Tadqiqot kompetensiyaviy yondashuvni zamonaviy texnologiyalar, interaktiv metodlar va reflektiv faoliyat bilan birlashtirish orqali o‘qituvchilarning professional salohiyatini oshirish strategiyalarini aniqlashga qaratilgan. Shuningdek, maqolada darslarni samarali rejalashtirish va o‘quvchilarning jismoniy va ijtimoiy rivojlanishini rag‘batlantirishning amaliy tavsiyalari keltirilgan.