San’at ta’limida milliy qadriyatlar asosida ijtimoiy-madaniy kompetentlikni rivojlantirish metodikasi - Muzropova Guljamol Mardonovna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada san’at ta’limida milliy qadriyatlar asosida ijtimoiy–madaniy kompetentlikni rivojlantirish masalasi ilmiy-metodik jihatdan tahlil qilinadi. Maqolada san’at ta’limining madaniy-ma’naviy ahamiyati, o‘quvchilarda milliy o‘zlikni anglash, madaniyatlararo muloqot, estetik did va san’at orqali ijtimoiy faollikni shakllantirish jarayonlari yoritilgan. Shovdirov S.A. va zamonaviy pedagogik adabiyotlar asosida milliy qadriyatlarni o‘quv jarayoniga integratsiyalash metodikasi, dars jarayonida san’at asarlari, xalq amaliy ijodi va milliy bezak elementlaridan foydalanishning didaktik imkoniyatlari ochib beriladi. Mazkur metodika bo‘lajak o‘qituvchilarning ijtimoiy-madaniy kompetentligini rivojlantirish, milliy g‘urur va estetik tafakkurni mustahkamlashga xizmat qiladi.