Batik san’atining xalq amaliy san’ati bilan uzviy bog‘liqligi va tarbiyaviy ahamiyati - Kenjayeva Umida Rajabovna (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annatatsiya Ushbu maqolada batik san’ati — xalq amaliy bezak san’atining muhim turlaridan biri sifatida tahlil qilinadi. Batik san’atining kelib chiqishi, rivojlanish bosqichlari hamda uning milliy qadriyatlar va estetik didni shakllantirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, batik texnologiyasining o‘quv jarayonida qo‘llanishi o‘quvchilarda ijodkorlik, badiiy tafakkur va mehnatsevarlik sifatlarini rivojlantirishga xizmat qilishi asoslab berilgan. Maqolada xalq amaliy san’atining didaktik imkoniyatlari, batik orqali estetik tarbiyani shakllantirish masalalari ilmiy-pedagogik nuqtayi nazardan ko‘rib chiqilgan.