Tasviriy san’at ta’limida o‘quvchilarning ijodiy faolligini rivojlantirishning samarali usullari - Ismoilov Otabek Shavkat o‘g‘li, (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at ta’limida o‘quvchilarning ijodiy faolligini rivojlantirishning samarali usullari yoritilgan. Muallif ijodiy tafakkurni shakllantirishda interaktiv o‘qitish, loyiha asosida ta’lim, muammoli vaziyatlar yaratish va raqamli texnologiyalardan foydalanishning ahamiyatini tahlil qiladi. Shuningdek, dars jarayonida o‘quvchilarni mustaqil izlanishga undovchi pedagogik yondashuvlar, badiiy tafakkur va estetik idrokni rivojlantirishning metodik asoslari ko‘rib chiqilgan.