YASHIL TEXNOLOGIYALAR VA ULARNING IQTISODIY SAMARADORLIGI - Eshmurodov Xurshidbek Farhod o’g’li (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada yashil texnologiyalarning mazmun-mohiyati, ularning iqtisodiyotdagi o‘rni va samaradorligi tahlil qilingan. Yashil texnologiyalarning ekologik tozalikka, resurslardan oqilona foydalanishga, energiya tejamkorlikka va barqaror iqtisodiy o‘sishga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekistonda yashil texnologiyalarni joriy etish jarayonlari, amaldagi davlat siyosati va xalqaro tajribalar o‘rganilgan.