O‘ZBEK TILINI O‘QITISH METODIKASI: METODIK YONDASHUVLAR TAHLILI - Gʻulomova Sarvinoz Sirojiddin qizi (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Maqolada o‘zbek tilini o‘qitish metodikasi va zamonaviy pedagogik yondashuvlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda kommunikativ, integratsiyalashgan, interfaol va kontekstual metodlar asosida o‘qitishning samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada metodik yondashuvlarning o‘quvchilarning til ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi roli, dars jarayonida interaktiv texnologiyalar va innovatsion metodlarni qo‘llashning afzalliklari ham tahlil qilinadi.