INFLYATSIYANI JILOVLASHDA MARKAZIY BANK SIYOSATINING SAMARADORLIGI - Bozorboyev Diyorbek Po'lat o'g'li, (INTERNATIONAL JOURNAL OF SCIENCE-INNOVATIVE RESEARCH, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inflyatsiya jarayonlarini jilovlashda Markaziy bankning pul-kredit siyosati vositalaridan samarali foydalanish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda O‘zbekiston iqtisodiyotida inflyatsiya darajasini pasaytirish, narxlar barqarorligini ta’minlash hamda monetar siyosatning iqtisodiy o‘sishga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilingan. Shuningdek, Markaziy bankning foiz siyosati, valyuta bozori barqarorligi, inflyatsion kutilmalar va moliyaviy ishonch o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik ochib berilgan. Maqolada so‘nggi yillardagi islohotlar, xalqaro tajriba va milliy monetar siyosatning samaradorlik darajasi chuqur tahlil qilinadi.